08443: Het adres voor blauwe texelaars!

Lamsschouderkroontje gebakken met aubergines en tomaat


Ingredinten
- 1 lamsschouder
- 20 cl olijfolie (extra vierge)
- 4 aubergines
- 4 uien
- 4 wortelen
- 4 teentjes knoflook
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- 1 blaadje laurier
- 4 tomaten
- 2 eetlepels bloem
- 8 dl lamsfond
- 3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
- 2 blaadjes munt
- 2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
- peper
- zout

Bereiding:
Verwijder het overtollige vet van de lamsschouder en leg hem in een braadschotel met een beetje olie. Kruid met peper en zout en voeg er de gesneden groenten bij, inclusief de geplette knoflook, de fijngehakte kruiden en de tomaten. Laat enkele minuten sudderen. Strooi er dan de bloem over. Giet er de lamsfond bij. Breng aan de kook, bedek de pot met een vel aluminiumfolie. Zet de schotel in de oven en laat hem gedurende 1,5 uur braden op 150C 170C.

Haal het vlees uit de schotel. [De groenten die nu overblijven werden enkel bij wijze van aroma gebruikt. Maar u kan er tevens voor opteren om ze te behouden en deze later als garnituur gebruiken.] Trek nu het zachte vlees uit mekaar in fijne reepjes. Voeg er de fijngehakte kruiden bij. Kook het braadvocht voor de helft in, breng eventueel verder op smaak met peper en zout en giet het door een fijne zeef. Snijd de aubergines in de lengte in sneden van 0,5 cm dik. Leg ze op een ovenschotel besprenkeld met wat olijfolie en bak ze 9 tot 10 minuten in de warme oven, 180C 200C.

Bekleed een taartvorm (met een diameter van 16 20 cm) met de aubergines en vul deze met het vlees. Zet de vorm in de oven en bak zo'n 15 minuten op 180C. Haal de taart uit de vorm. Serveer het braadvocht er apart bij.


Copyright © www.texelseblauwe.nl    |    Webdesign by: FW Designs