08443: Het adres voor blauwe texelaars!

Lamskebab met paprika en Griekse skordalia


IngrediŽnten
- 1kg lamsrugfilet (of lendenstuk)
- 1 eetlepel paprikapoeder (zoet)
- 1 eetlepel paprikapoeder (scherp)
- 1.2dl citroensap
- 3aardappelen (Bintje)
- 12.5cl olijfolie (extra vierge)
- 4 teentjes knoflook
- 300g verse spinazie
- 1 citroen

Bereiding:
Week 12 houten satťstokjes voor gebruik 20 minuten in koud water om te voorkomen dat ze tijdens het roosteren verbranden. Rijg 6 blokjes lamsvlees aan elk stokje en leg ze naast elkaar in een ruime niet-metalen schaal. Meng de beide paprikapoeders, 1/3 van het citroensap en de olijfolie in een niet-metalen kannetje. Schenk het mengsel over het vlees en bestrooi alles met zout en peper. Zet de schaal afgedekt in de koelkast.

Snijd de aardappels in grote blokken. Kook voor de skordalia de aardappelblokjes in 20 minuten gaar. Laat ze uitlekken en doe ze samen met het knoflook (platgeslagen met een snufje zout) en ongeveer 1 eetlepel citroensap in een keukenmachine. Voeg, terwijl de keukenmachine draait, gedurende ongeveer 1 minuut een dun, gelijkmatig straaltje olijfolie toe, tot alle olie is opgenomen. Meng niet te lang, het mengsel wordt dan lijmachtig. Breng het gerecht op smaak en serveer op kamertemperatuur.

Verhit een grillpan of barbecue en bestrijk de rooster met olie. Rooster de lamskebabs 3 tot 4 minuten aan elke kant voor half doorbakken of 5 tot 6 minuten voor goed doorbakken vlees. Was de spinazieblaadjes en doe ze met aanhangend water in een pan. Laat ze afgedekt in 1 tot 2 minuten slinken. Neem ze uit de pan en sprenkel het resterende citroensap erover. Serveer de kebabs met de skordalia, de spinazie en de partjes citroen.


Copyright © www.texelseblauwe.nl    |    Webdesign by: FW Designs