08443: Het adres voor blauwe texelaars!

Lam met dille venkel en aardappelkoekjesIngrediŽnten
- 800 g lamsrug
- 100 g boter (bakboter)
- zout
- peper
- 2 aardappelen (Bintje)
- 10 cl olijfolie (extra vierge)
- 1 venkelknol
- dille-olie
- 5 dl lamsfond
- 1 dl wijn (rood)
- 10 cl balsamicoazijn
- 5 g suiker
- 1 takje dille
- 100 g boter (bakboter)

Bereiding:
Alle ingrediŽnten voor de saus lamsfond, rode wijn, balsamicoazijn, suiker en dille) aan de kook brengen en het vocht tot 1/3 terugbrengen. Hier de boter aan toevoegen en fijngesneden dille door de saus roeren. De saus op smaak brengen met zout en peper, daarna de saus warm houden.

De aardappelen raspen en zoveel mogelijk vocht eruit drukken. Dit gaat het best met behulp van een handdoek. Een beetje zout en peper eraan toevoegen en in vieren verdelen. In een pan olie heet laten worden en de aardappelkoekjes bakken. Let erop dat de koekjes niet uit elkaar vallen: de aardappel flink met een plat mes aandrukken. De koekjes laten uitlekken op wat keukenpapier.

De venkel in vieren snijden en in water met een beetje zout gaar koken, daarna warm houden.

De lamsrug in vier porties verdelen, met peper en zout kruiden en kort bakken in boter. De ruggen daarna in een voorverwarmde oven op 200įC verder gaar laten worden, zonder dat ze doorbakken worden. Dit betekent dat een minuut of 8 in de oven genoeg is. De lamsrug op de venkel en de aardappelblokjes leggen. De dillesaus over de lamsrug gieten en garneren met wat dille-olie.


Copyright © www.texelseblauwe.nl    |    Webdesign by: FW Designs