08443: Het adres voor blauwe texelaars!

Het lamsvlees van een Texelaar (Blauwe)

Lamsvlees: een delicatesse
Lamsvlees wordt overal ter wereld gegeten. Lamsvlees is vooral geliefd vanwege de malse structuur en de uitgesproken smaak. Het vlees van het lam is zowel geschikt om te grillen, te braden of te stoven. De edele stukken van het lam zijn de lamsbout en de lamskoteletjes en zijn uitstekend geschikt om te braden of te roosteren. De lamsschouder kan gebruikt worden om te braden. De lamsribbetjes zijn lekker om te stoven.
De bereiding van het lamsvlees kan op veel manieren. Lamsvlees is uitstekend te bereiden met allerhande kruiden zoals tijm, marjolein of oregano. Het gebraden vlees is op zijn best als het saignant of rosé is. Lamsvlees wordt het beste geserveerd met rode wijn zoals een Bordeaux of een Bourgogne.

Lamsvlees goed is voor de lijn want het is erg mager. Verder bevat Lamsvlees weinig bindweefsel en is mals, sappig en zacht.

Lamsvlees veel voedingswaarden zoals eiwitten, ijzer, zink en vitamine B bevat? Daarnaast is lamsvlees caloriearm en mager. Lamsvlees behoort tot de categorie "rood vlees" en zorgt ervoor dat ons lichaam ijzer opneemt.

IJzer van groot belang is voor een goede gezondheid. Een tekort aan ijzer kan leiden tot; lusteloosheid, concentratieproblemen, minder eetlust en een hogere gevoeligheid voor infecties. Lamsvlees bevat meer ijzer dan bijvoorbeeld groenten en granen.

Lamsvlees veel vitamine Bbezit. Deze vitamine geeft energie, is goed voor de huid en stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen.

Lamsvlees rijk is aan zink. Zink is belangrijk voor de groei, voortplanting, vertering, eetlust en het immuunsysteem.

Lamsvlees snel klaar kan zijn. Wat dacht u bijvoorbeeld van een heerlijk broodje lamshoarma.

Hier het overzicht van mogelijke verwerking van het lam.

1: Nek: wordt meestal in schijven afgesneden.
2: Voorbout; kan in zijn geheel, of in schijven, of als rollade verwerkt worden.
3: Pootjes;
worden meestal uitgebeend, doch kunnen ook als soepschenkeltje dienen.
4: Rug;
geschikt voor koteletjes, zadeltjes en lambs-rack
5: Ribben;
worden klein gesneden of uitgebeend.
6: Borst ribben;
worden meestal klein gesneden of uitgebeend.
7: Buikvlees;
wordt klein gesneden voor in de gehakt en/of shoarma.
8: Achterbout;
kan in zijn geheel, als schijven, lamslapjes of rollade verwerkt worden.
9: Pootjes;
worden uitgebeend of als soepschenkeltje gebruikt

Alle delen van het lam kunnen worden uitgebeend voor het maken van gehakt, worst, shoarma en vleesblokjes voor bijvoorbeeld stoofpotten, soep of nasivlees.

Copyright © www.texelseblauwe.nl    |    Webdesign by: FW Designs